+359 896 755 778

Христо Караминков 2, Велико Търново

Новини

Начало Новини

Трите стъпки по наемане на нова квартира

Колкото и да сте въодушевени от това че се изнасяте от старата квартира и отивате на ново място, не позволявайте това да попречи на трезвата ви преценка. Избирането на нова квартира е сериозна работа, тъй като това ще бъде вашият нов дом за дълго време. Има три важни стъпки, които трябва да предприемете преди да подпишете новия договор за наем.

1. Проучете пазара.

Въпреки че и трите стъпки са важни, първата е най- критична. При правилно разчитане на пазара на имоти, ще имате много добра представа колко може да ви струва новото жилище всеки месец. Така ще разберете например дали 300 лева са добра сделка за конкретния апартамент или можете да намерите нещо по- добро за същите пари. Друга причина да проучите пазара е, че така ще изберете правилния квартал за вас. Ако нямате кола например, трябва да има спирки на обществения транспорт наблизо. Ако пък притежавате автомобил е добре да проверите има ли достатъчно парко места в района или възможност за гараж. Правилното проучване на пазара ви гарантира по- добър избор и съответно по- малко проблеми след като се нанесете. Ако не сте уверени че сами можете да проучите пазара на имоти около вас, ние от Болярски имоти сме насреща и ще ви помогнем в трудния избор. 

2. Направете списък с възможните избори.

След като сте определили районите и квартирите в които искате да живеете е време да си уредите огледи със собствениците или с агенцията, която ползвате.  Направете списък на имотите, които отговарят на вашите изисквания и бюджет и започнете огледи с агенцията, на която сте се доверили. Постарайте се да си запишете всички детайли, които ви интересуват. Така ще имате много по- лесен и обоснован избор на следващия етап.

3. Вземете решение.

След като сте приключили с огледите и сте разбрали всички особености на разгледаните квартири, идва времето да направите своя избор. Вземете предвид всички фактори: наем, паркинг, разположение, спирки на градския транспорт, магазини в близост и всеки фактор, който има значение за вас. След като направите своя избор, огледайте отново квартирата преди да подпишете договора. Подпишете едва след като договорите всички условия с наемодателя и те ви устройват. Наличието на колкото се може повече информация за жилището и наемодателя ще направи вземането на решение много по- лесно.