+359 896 755 778

Христо Караминков 2, Велико Търново

Новини

Начало Новини

Есента е чудесен период за продажба на имот

Преди броени дни посрещнахме официалнo есента. В тази статия ще видим защо, освен красива, есента е много добър период за продажба на имот. 

  • Потенциалните купувачи са се завърнали от лятната си ваканция и са влезли в работен режим - имали са достатъчно време да обсъдят с близките си основните критерии за избора на имот и възможностите за финансиране
  • Купувачите все още не са уморени и изнервени, с готовност отделят време да ходят по огледи, склонни са да вземат малко по-импулсивни решения под влияние на добро настроение или нещо дребно, което им е харесало в оглежданото жилище. 
  • Времето е хубаво. Това винаги помага за успешната продажба на вашия имот. Защо? Първо, повече клиенти идват на огледи. Второ, жилището е огряно от светлина отвън и отвътре - стаите стават по-уютни, настроението на всички е по-добро, атмосферата като цяло е по-приветлива. Може апартаментът или къщата, които продавате да са много добри, но в мрачните зимни дни неизбежно ще предизвикат тягостно настроение и впечатлението от тях ще е по-лошо, отколкото в слънчев ден.
  • Трето, имате време да направите малки ремонти, ако се налага.
  • Четвърто, клиентите предпочитат да сключат сделката по-бързо, за да не се налага да правят ремонти, да чистят и да се нанасят, когато започне да вали и стане наистина студено.