+359 896 755 778

Христо Караминков 2, Велико Търново

Новини

Начало Новини

6 признака да разпознаем фалшивата обява

1. Перфектни характеристики на имота  – описанието е винаги примамливо; имота няма недостатъци според автора. Няма да срещнете написан недостатък на имота в такава обява – няма лоши изложения, няма първи и последни етажи, няма преходни стаи, няма крайни апартаменти, няма лоши квартали.

2. Местоположение на имота - използват се винаги изрази като ТОП МЯСТО, АТРАКТИВНО, ПЕРФЕКТНО, КОМУНИКАТИВНО, ДО МЕТРОСТАНЦИЯ и пр. – такива изрази, разбира се ще видите и в реални обяви, но няма да ги видите в комбинация с абсолютно всички останали перфектни характеристики, описани в предишната точка.

3. Цената - Изключително ниската цена  – атрактивна, изключително изгодно звучаща цена, много по- ниска от съседните имоти в района.

4. Логото на агенцията, предлагаща имота – Липсва лого на агенцията на страницата с офертата или на снимките от имота – това вече е аларма, че обявата може да е фалшива. Защо? Целта на всяка агенция е да бъде забелязана от потенциалния купувач и да бъде запомнена. Отворете, който и да е, доказан портал за имоти. Разгледайте също нашите нови предложения и ще се убедите в това.

5. Снимките на имота– тук вариантите са 2:

Снимки няма – голяма част от фалшивите оферти се пускат без снимки. Това е една „вратичка" за некоректния брокер. В описанието може да напише буквално всичко, след като няма изображения, целта е да

Снимки има, и то перфектни – изключително добре изглеждащи имоти, ремонтирани, модерни, в повечето случаи и обзаведени. За съжаление, голяма вероятност е, ако всички имоти на страницата са с такива, снимките да са от чужди сайтове, или взети някъде от мрежата.

6. Най-сигурният начин да разберете, дали една обява е истинска- Влезте в сайта на агенцията, която предлага жилището/имота и набързо прегледайте как изглеждат и другите и оферти.