+359 896 755 778

Христо Караминков 2, Велико Търново

Новини

Начало Новини

Предимства и недостатъци на апартамента.

Когато говорим за недвижими имоти, основно има 2 типа хора: тези, които обичат апартаменти и такива, които предпочитат да живеят в къща. Кой вариант е по- добър? Няма правилен или грешен отговор. Това е въпрос, който се влияе от много различни фактори, като отговора зависи най- вече от личните предпочитания на клиента, и от това, кои изисквания са най- важни за него.

В този материал ще посочим плюсовете и минусите на това да живееш в апартамент.

Най- големия недостатък на апартаментите е, че в повечето случаи те са с по- малка жилищна площ от къщите. Но това не трябва да ви плаши. Така ще се научите как да използвате оптимално наличното пространство. Намерете начин да спестите място с шкафове и секции по стените и да накарате малката стая да изглежда по- голяма с правилните цветове и материи.

Като цяло размера на апартамента става второстепенен фактор, когато помислим за локацията на жилището. Ако предпочетете апартамент, най- вероятно ще намерите варианти с по- добра локация в предпочитания град, отколкото за къща. Ще имате избор измежду повече варианти. Ще имате избор от повече квартали, наличие на удобства като магазини наблизо, спирка на обществен транспорт, заведения и други.

В апартамента ще сте заобиколени от съседи, като някои от тях със сигурност ще са шумни и недобронамерени. Ако обичате тишината и спокойствието, може да имате трудности да намерите подходящия апартамент. Най- добрия вариант е да сте в добри отношения със съседите, така ще има разбирателство и уважение и от двете страни.

Относно сигурността, апартамента изглежда по- добрата опция. Някои сгради имат входове с ограничен достъп за външни лица, а и е много по- трудно за недоброжелатели да останат незабелязани при наличието на много съседи.

При наличие на домашен любимец, апартамента изглежда по- лошият избор. Често гледането на куче или котка в блок е голямо предизвикателство и липсата на открито пространство като двор може да се окаже минус за вашия любимец.