+359 896 755 778

Христо Караминков 2, Велико Търново

Новини

Начало Новини

Покупка на жилище за първи път – възможни неприятности

Когато човек направи тази не малка крачка в живота си, най- често той се поддава на емоциите и желае възможно най-бързо да се сдобие с имот и да го въведе имота във вид, готов за нанасяне.

Прибързаността, която често е характерна за закупилите своя първи дом, може да създаде някои главоболия и проблеми, ако не подходите с нужното внимание.

Неприятности, с които можем да се сблъскаме при покупка на жилище:

Преди да пристъпите към покупка на жилище за първи път, разгледайте внимателно всички имоти, които се предлагат в района/ града които сте си избрали. След избор на конкретно жилище е задължително и да се запознаете с подробностите около него, а именно състояние на сградата, явни и по-скрити недостатъци на жилището, за да не останете изненадани от изникнали проблеми по- късно.

Друга често срещана грешка е да закупите всички мебели за дома на един път. Внимавайте, защото може да се окаже, че някои неща, които сте купили, не пасват или не се вписват. Осигурете си първоначално най-важното и след това допълвайте обзавеждането, за да си спестите главоболия и проблеми от грешно закупено обзавеждане.

Понякога евтиното излиза скъпо и това важи с пълна сила за всички, които обзавеждат своето първо жилище. Често се случва то да се окаже и ваш постоянен дом за дълги години напред. Ако закупите прекалено евтини мебели, те може да се окажат некачествени и да се амортизират много по-рано и отново ще трябва да влагате средства в обзавеждане, местене, подмяна.

За да избегнете неприятности при покупка на първо жилище и обзавеждане, следвайте 2 прости правила – 1. Не прибързвайте с необмислени решения и 2. Действайте постепенно и разумно