+359 896 755 778

Христо Караминков 2, Велико Търново

Новини

Начало Новини

Съвети при покупка на имот

Покупката на имот е важна стъпка в живота на всеки човек и преди да пристъпим към сделката, трябва добре да се запознаем с всички подробности около жилището, което сме избрали, както и всички характеристики и особености на района, в който се намира. Затова ние от Болярски Имоти подготвихме за вас няколко съвета, които ще ви помогнат в правилната преценка и избор на жилище:

1. Определете вида на имота, който търсите да закупите: къща, апартамент, студио.

2. Изберете подходящ квартал където желаете да се намира имота.

3. Направете проучване на цените и предлаганите жилища в момента на пазара - възползвайте се от помощта на брокер на недвижими имоти.

4. Изберете начин на финансиране: с лични средства или чрез кредит от банка.

5. Изяснете целта на покупката: за лични нужди или за инвестиция.

6. Разгледайте добре всички оферти в избрания от вас квартал – не оставяйте емоциите да са водещи при избора, а преценете трезво опциите, които имате.

7. След като сте избрали имота, който да закупите, договорете разумна цена за него. Ако нямате достатъчно опит в подобни сделки, се доверете на надежден брокер, който ще защитава вашите интереси добре пред продавача и ще ви помогне да осъществите мечтата си- закупуване на собствено жилище.

8. Когато пристъпите към процеса на търсене и закупуване на имот мислете в перспектива, защото това не само ще бъде вашият дом за дълго време, но може и да е добра инвестиция.