+359 896 755 778

Христо Караминков 2, Велико Търново

Новини

Начало Новини

Кои етажи са най - подходящи за живеене.

Търсенето на апартамент, винаги ще ни съпътства с много фактори, които да вземем предвид –отдалеченост от центъра на града, разположение, брой спални, квадратура и други.

Има един фактор, често смятан за второстепенен, който може да повлияе на вашето ежедневие в новия апартамент- на кой етаж е жилището.

Дали да изберем първи, последен етаж или нещо по средата? Всяка от тези опции има своите плюсове и минуси. Ще се опитаме да изброим най- важните особености и на трита варианта, като избора и решението оставяме на Вас.

Първи етаж  

Предимства: няма нужда да се качват много стълби или да се ползва асансьор- носенето на обемни предмети и много багаж е по- лесно; няма никой под вас- няма да се притеснявате дали пречите на съседите отдолу; горещия въздух се издига нагоре- по- студен апартамент през лятото; бързо излизане – елиминирате досадното качване и слизане на няколко етажа.

Недостатъци: по- близо до улицата – повече шум ; тропане от съседите отгоре; по- студен апартамент- нужда от повече отопляване през зимата; по- висок риск от обири.

Последен етаж

Предимства: по- красива гледка; няма шум от съседи отгоре; по- малко шум от улицата отдолу-разполагате с по- голямо спокойствие; по- топъл апартамент- по ниски сметки за отопление зимата; по- нисък риск от обири; 

Недостатъци: по- топъл апартамент през лятото- по- голяма нужда от климатик; преместването е по- трудно, особено ако няма асансьор; качването и свалянето на тежки мебели и покупки е много по времеемко; трябва да внимавате с шума- имате съседи отдолу;

Среден етаж

Предимства:  по- малко външен шум отколкото на първите етажи; защитен отгоре и отдолу апартамент от външните атмосферни влияния – по- топъл апартамент; по- малко качване на стълби от последните етажи;

Недостатъци: съседи отгоре и отдолу- повече шум от тях и по- малко спокойствие, сравнено с последните етажи; трябва да се съобразяваме и да не издаваме прекалено силен шум; повече стълби от първите етажи- по- трудно носене на големи предмети и багажи.

Всеки от трита варианта има своите положителни и отрицателни особености. Преди да изберем, трябва да преценим кое е най- важното за нас като плюс и с кое можем да се примирим като минус.