+359 896 755 778

Христо Караминков 2, Велико Търново

Новини

Начало Новини

Защо да отдаваме под наем жилището си.

Преди време, ипотеките ограничаваха възможностите на хората, да превърнат своя настоящ дом в имот под наем и да инвестират в закупуването на ново жилище, но нещата вече не изглеждат така, ако оцените правилно основните рискови фактори.
Когато даден човек има ипотека на своето жилище и желае да закупи втори имот, който също да бъде ипотекиран, винаги съществува риск в тази бъдеща инвестиция. Две ипотеки означават повече разходи като покриване на месечната вноска по заема, данъци на имотите, битови такси и застраховки.
Към списъка трябва да се прибавят и разходи за регулярни ремонти, поддръжка и обновяване на двете жилища. За тези случай е хубаво да имате заделени средства за непредвидени разходи, които да са ви под ръка при необходимост, когато месечните приходи се окажат по-малко от разходите по належащи ремонти.
Един от ключовите фактори, които могат да ви подскажат, че вече е настъпило време да направите крачка към закупуването на второ жилище е, когато наемите в жилищната зона, където се намира вашият дом значително започнат да надвишават сумата за месечната вноска по вашето жилище. Това е ясен знак, че може да си изберете нов дом в друга част на града и да отдадете настоящето си жилище под наем.
Много хора се опитват да продадът своя настоящ дом, с цел да закупят ново жилище, но често се налага да подписват допълнителни клаузи по договори и да правят уговорки в случай, че не успеят първо да продадът домът, в който живеят. Това естествено няма да се наложи, ако отдадете вашето настоящо жилище под наем и подпишете договор с  наемател. В случай, че предприемете тази стратегия имате голям шанс да бъдете одобрени от банките за по-големи заеми с добра погасителна лихва, което е още едно предимство и предпоставка за добра бъдеща инвестиция.  

Инвестицията в недвижими имоти от години е начин за много хора да увеличат приходите си. Ако притежавате жилище, чийто наем може да надхвърли разходите по месечни вноски на заем за закупуването на ново, това е идеален шанс за увеличаване на вашето благосъстояние.

Ако сте решили да отдавате сегашното си жилище под наем, ние от Болярски Имоти Велико Търново сме готови да намерим най- подходящия наемател за него. Свържете се с нас.