+359 896 755 778

Христо Караминков 2, Велико Търново

Новини

Начало Новини

За какво да внимаваме при оглед на жилище

Когато разполагате с малко време за избор на квартира, най- вероятно сте под стрес. Това може да доведе до изпускане на важни детайли при един оглед на бъдещото ви жилище. Планирането на твърде много огледи може да ви затрудни да запомните всички характеристики и подробности. Това от своя страна ще повлияе лошо на избора Ви. Постарайте се да намалите максимално списъка с апартаменти, които трябва да посетите.

Ето няколко неща, които задължително да проверите при оглед:

Проверете крановете на мивките и душа. Не се притеснявайте да пуснете душа. Проверете също дали налягането е добро и дали няма проблем с топлата вода.

Пуснете водата на тоалетната. Уверете се че няма проблем с казанчето или тоалетната чиния.

Проверете шумоизолацията. Застанете в една стая и се ослушайте за прекалено висок шум от движението отвън или от телевизора на съседите например.

Уверете се в чистотата на мястото – виждате ли следи от хлебарки или други вредители? Има ли странни петна по мокета или пода?

Изпробвайте осветлението във всички стаи, тествайте и климатиците (ако има), пробвайте хладилника, както и готварската печка (ако е налична).

Посетете мястото през деня. Има ли достатъчно естествена светлина? Живеенето в много тъмно и неосветено през деня място може да подейства доста потискащо.

Не на последно място проверете сигнала на мобилния си телефон. Има ли добър обхват във всички стаи?

Не се притеснявайте и да си водите бележки по време на огледа и дори да направите няколко снимки на апартамента. Това ще ви помогне да вземете по- добро решение, когато приключите с огледите и трябва да сравните наличните опции.