+359 896 755 778

Христо Караминков 2, Велико Търново

Новини

Начало Новини

Какво да вземем при нанасяне в първата си квартира

Когато периода на търсене на първата ви студентска квартира или каднидатстването за общежитие е приключил, не остава нищо друго освен приготвянето на багажа за ново жилище. Ето едни от важните неща, които трябва да вземете със себе си, освен разбира се саковете с дрехи (не прекалено много).

1. За спалнята:

- Лаптоп / компютър - задължително устройство за студент от днешно време. С лаптопа лесно ще можете да си водите записки по време на лекциите, да правите бързо проучвания, по- обстойни и завършени курсови работи, а да не забравяме и просто браузването из социалните мрежи и гледането на клипчета в youtube за забавление.

- Фотьойл / удобен стол -  ако квартирата няма прекалено много обзавеждане, или в случая на общежитието, един удобен стол от вкъщи или фотьойл може да ви осигури вашето кътче за почивка в стаята. Ако добавим и малка нощна лампа и удобна възглавница се получава страхотно място за четене на книги.

2. За банята: 

- Несесер / кутия за принадлежности - в общежитията много често няма достатъчно рафтове в банята и една кутия или несесер може да реши проблема къде да си държите душ гела, шампоана, пастата за зъби и други принадлежности за баня.

– Удобни чехли за баня - с тях ще ви бъде по- удобно в банята, а и шанса за подхлъзване и неприятни контузии в банята намаля много.

 3. За дневната и кухнята:

- Малък телевизор - може да помогне за развлечения през вечерта с някой хубав сериал или филм, а също и гледане на интересни предавания.

- Кухненски съдове - няколко тенджери и тигани винаги ще са от ползва, когато ви е писнало от бърза храна и искате да си сготвите нещо набързо или да експериментирате с някоя нова рецепта

- Кафемашина / кафеварка - нещо почти задължително за всяка квартира, което не се нуждае от разяснение. Почти всеки човек обича да стартира деня си с чаша ароматно кафе сутрин преди лекции / работа.