+359 896 755 778

Христо Караминков 2, Велико Търново

Новини

Начало Новини

Как да подготвим къщата си за продан

Всеки продавач иска да продаде къщата си бързо и за добри пари. Не късмета и доброто стечение на обстоятелствата позволяват това. Всичко е въпрос на добра подготовка на имота и умение как да го направим привлекателен и желан за купувачите. Ето няколко съвета, как да подготвим къщата за продан:

-         Съберете личните си неща и снимките на близките хора от къщата. Така потенциалните купувачи няма да се разсейват при огледите на къщата. Те ще имат свободата да си представят техните снимки на стената, а не да гледат непознати за тях лица.

-         Ако продавате къщата обзаведена, подредете всички мебели и шкафове. При оглед хората обичат да отваря секции, шкафове и всички врати и ще направи много добро впечатление- подредеността означава че сте се грижили добре за имота.

-         Уверете се че сте опаковали и изнесли всичко което искате да задържите след продажбата на къщата. Така потенциалния купувач няма да се изненада ако нещо липсва след като е харесал къщата.

-         Поправете счупените неща. Сменете неработещите крушки, контакти, ключове. Оправете капещия кран в банята.

-         Почистете добре къщата. Все пак целта е да я направите привлекателна за купувачите.

-         Почистете и дворното пространство или алеята пред къщата. Потенциалните купувачи ще си изградят първо впечатление от там.

И последно, но може би най- важното- спрете да мислите за къщата като за своя. Това е едно от най- трудните неща. Прекарали сте доста време в тази къща, преживяли сте много моменти. Опитайте се да мислите за имота като търговец. Представете си, че е продукт, който искате по най- бързия начин да продадете. Така ще ви бъде много по- лесно да представите къщата си, независимо дали ще продавате без посредник или ще се възползвате от услугите на брокер на недвижими имоти.