+359 896 755 778

Христо Караминков 2, Велико Търново

Новини

Начало Новини

За и против живеенето със съквартиранти - Част 2

В предишния материал ви представихме едни от важните предимства на споделянето на квартира с друг човек, или живеене със съквартирант. В продължението, за да бъдем обективни, ще изброим и някои недостатъци, които съпътстват споделянето на една квартира с други хора:

- Повече и по-често чистене - въпреки че когато сте 2ма или повече може да си делите работата, наличието на повече хора в квартирата означава и по- лесно и бързо замърсяване на стаите, което ще доведе и до по- голяма нужда почистване и разтребване.

- По- малко лично пространство - дори когато всеки има самостоятелна стая, ще бъде почти много трудно да останете сами за по- голям преиод от време. 

- Наличие на хазяи - много хора, които са решили да наемат квартира сами се насочват към варианта за стая под наем в апартамент с хазяи или други хора. Това отново води до по- малко свобода и лично пространство, както и до възможност за конфликти.

- По- трудно взимане на решения - когато споделяте квартира с други хора, всяко решение, касаещо имота трябва да бъде съгласувано между вас, за да се избегнат спорове и конфликти

 С представянето на тези плюсове и минуси се надяваме да сме ви били полезни, във вземане на решението дали да споделяте или наемете сами квартира.