+359 896 755 778

Христо Караминков 2, Велико Търново

Новини

Начало Новини

За и против живеенето със съквартиранти- Част 1

Ако четете този материал, вие вероятно вече сте решили, че искате да поделите квартира със съквартирант/ка. Въпреки това е добре да имате ясна представа още в самото начало какво означава това и какви са плюсовете и минусите на живеенето с друг човек под един покрив.

В тази част ще ви представим някои от най- важните предимства на живеенето със съквартирант: 

- По- ниски разходи: Със сигурност ще спестите пари - обикновено да наемете стая или апартамент заедно с някого ще ви излезе по-евтино, отколкото да плащате сами цял апартамент/ къща.

- По- голяма сигурност: Много хора се чувстват по-добре, когато имат компания, а и по- сигурни и защитени от нахлуване на недоброжелатели и кражба.

- По- малко къщна работа: Може да си поделяте задълженията като чистене, пране и т.н. Да обменяте музика, филми и всякакви други неща. Не звучи зле нали?

- Нови запознанства: Съквартирантът ви може да стане ваш приятел, да се запознаете с много нови хора, да завържете нови лични или бизнес контакти. Може да се окаже, че ви действа вдъхновяващо, да откриете или постигнете много неща, които не биха се случили ако не се познавахте и не живеехте заедно.

- Ако сте избрали вариант да си поделяте самостоятелен апартамент без хазяи, живеещи с вас, ще избегнете конфликтите, които биха възникнали от собствеността или разликата в поколенията и липсата на самостоятелност.