+359 896 755 778

Христо Караминков 2, Велико Търново

Новини

Начало Новини

Недостатъци на живеенето на квартира

След като в предишния материал ви изброихме някои от най- важните предимства на живота под наем, за да бъдем обективни и честни, трябва да посочим и недостатъците, каквито несъмнено има. Ето ги и тях:

- Несигурност в дългосрочен план - тази особенност зависи много от отношенията между наемател и хазяин разбира се, като не са никак малко случаите, в които наематели живеят дългосрочно в една квартира - повече от 3,4 години. Но поради това че жилището не е ваша собственост, в един момент след стандартно предизвестие, може да сте изправени пред угрозата да си търсите ново жилище до края на месеца, което не винаги е лесна задача.

- Невъзможност за ремонти - много собственици не разрешават да се правят дори козметични промени по жилището, поради различни причини. По някога се отказват дори слагане на ново обзавеждане, освежаване на стените, слагане на климатик например. Това води до неудобство и намаляне на усеяането за уют у наемателя.

- Плащане на наем - колкото и да е удобно и не толкова натоварващо финансово живеенето на квартира, в един момент изплащането на апартамент или къща е по- добрия вариант, особенно ако става въпрос за семейство. Все пак след изплащане на кредита, жилището остава ваша собственост, докато при квартирата няма такъв вариант.